Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Morgadio da Calcada Ruby Portvin 37,5cl

Morgadio da Calçada er resultatet af et partnerskab mellem de to kendte Douro-familier Villas Boas og Niepoort. For Dirk van der Niepoort er dette en chance for at udforske det fantastiske vinområde Provezende i Dourodalen m.h.t. både vin og portvin.

Druerne til denne portvin kommer fra forskellige vinmarker i hjertet af Dourodalens demarkerede vinområde ved Cima Corgo. Druerne presses til vin traditionelt - med fødderne i ”Lagares”. Lagares er et stentrug på typisk 4 x 4 meter, hvor de håndplukkede druer hældes i efter høsten, for herefter at trædes med fødderne af bønderne om aftenen. Normalt trædes 2 + 2 timer, hvor de første 2 timer er koncentreret trædning under trædemesterens anvisninger. De sidste 2 timer er fri trædning. Ofte til harmonikamusik hvor man kan suse lidt rundt på må og få i karret.  Efter de 4 timer stiger stilke og skaller til tops, og mosten begynder at gære. Det hører i dag til sjældenhederne, at man presser druerne med fødderne, og det sker kun for de allerbedste portvine som denne. Gæringen fortsætter til mosten er tør, før der tilsættes ren brandy.

Denne Ruby Port Reserve er produceret på særligt udvalgte druer og lagret i 3 år i modsætning til den almindelige Ruby Port, der blot er lagret i 2 år. Lagringen foregår i små gamle egetræsfade i Niepoorts kældre i Vila Nova de Gaia.

Ruby port er karakteriseret ved flaskelagring frem for fadlagring. Derfor har Morgadio da Calcada Ruby Port Reserve en purpurrød farve. I duften anes modne mørkerøde og blå frugter (blomme og kirsebær) med et strejf af mørk chokolade og kakao. Druesmagen er blød, rund og sødmefyldt, med lidt tanniner i baggrunden.

Morgadio da Calcada Ruby Port Reserve er særligt velegnet til et glas i utide, ”before dinner drink”, til ost, chokolade, desserter, asiatisk mad og (tro det eller lad være) kraftig peberbøf.

Serveringstemperatur: 14 - 16°C

109,-